Sökresultat för Michel Jamais...
Rensa filter?
Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
”En riktig grundlektion i mötets harmonier […] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till.”
– ur juryns motivering
Att kombinera mat och…
En bok om all världens sprit.
Michel Jamais är sedan slutet av 1990-talet ständigt på resande fot i den vida dryckesvärlden. Han är huvudlärare på sommelierprogrammet på Restaurangakademien i Stockholm och ett av de tunga namnen i dryckestidningarna Livets Goda och Whisky & Bourbon.
Nu har Michel samlat alla sina…
Är du en av alla hundratusentals vindrickare som känner dig lite vilsen när du står där i flaskdjungeln i butiken? Eller som förtvivlat bläddrar fram och tillbaka i vinlistan på restaurangen utan att bli mycket klokare av det? Vin är minsann inget lätt ämne att lära sig. Det spänner över hundratals druvsorter och…
Utökad utgåva!
”Ett referensverk att ständigt återkomma till.
juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur.
Vinet & maten avslöjar hur man får vinet att sjunga till maten. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet hur människans sinnens fungerar och…
Två av Sveriges ledande auktoriteter på kombinationen mat och dryck hälsar välkommen till bords! Konsten att få till lyckade möten mellan mat och dryck har blivit en omåttligt populär och efterfrågad vetenskap såväl på Sveriges lyxkrogar som i hemmet. Många känner till att den gamla devisen rött till kött och vitt till…
Michel Jamais är sedan slutet av 1990-talet ständigt på resande fot i den vida dryckesvärlden. Han är huvudlärare på sommelierprogrammet på Restaurangakademien i Stockholm och ett av de tunga namnen i dryckestidningarna Livets Goda och Whisky & Bourbon.
Nu har Michel samlat alla sina kunskaper och erfarenheter…
MICHELS RÖDA VINER är den naturliga uppföljaren till Michels Vita Viner, som gavs ut våren 2007.
Michels Röda Viner är en mycket informativ bok om odling och framställning av röda viner med
betydelsefulla fakta som ger förståelse för vad det är som ger ett vin sin karaktär och kvalitet.
Huvudkapitlet är ett noggrant…
Nästan allt om världens alla destillerade drycker i korthet.All världens spritsorter i korthet från Armagnac till Tequila. Tillverkning, smak, ursprung och legender. Med massor av spännande och underhållande fakta. En trevlig läsebok för alla spritintresserade och ett kortfattat uppslagsverk för den vetgirige.Läs bl…
Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns…